Ingredience:
- Ryba
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce hladké mouky
- sůl, pepř mletý
- 250ml rybího vývaru
- 5 snítek estragonu
- 5 snítek petžele
- 1 ks bobkový list
Postup:
Na omáčku rozehřejte máslo v hrnci, zaprašte moukou, osolte, opepřete. Po 2 minutách zašlehejte vývar, přidejte bylinky a koření a za občasného míchání vařte asi 20 minut než vznikne hustá hladká omáčka. Poté ji přeceďte přes sítko, vmíchejte nasekaný estragon a nechte 1 minutu na mírném plani táhnout. Rybu poprašte moukou se solí a pepřem, osmažte na směsi másla a oleje zhurba 2-3 minuty z každé strany. Na talíř vlijte vždy trochu omáčky, položte osmaženou rybu a doplňte estragonem.
Zdroj: www.recepty.cz