Rýže s vejci a krevetami

Rýže s vejci a krevetami

Ingredience (4 porce):

  • 250 g dlouhozrnné rýže
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 2 stroužky česneku, nasekané najemno
  • 1 červená chilli paprička, zbavená semen a nakrájená na proužky
  • 2 vejce, prošlehaná
  • 200 g mraženého hrášku
  • 1 svazek jarních cibulek, na tenká kolečka
  • 250 g předvařených krevet
  • 1 lžíce sójové omáčky + trochu navíc

Postup:

Rýži zalijte 600 ml vody, přiveďte k varu, přiklopte a 10 minut nechte zvolna probublávat, aby se většina vody vsákla. Vypněte sporák a nechte 5 minut stát. Ve woku nebo velké pánvi zahřejte olej. Vsypte česnek a chilli papričku a 10 vteřin opatrně opékejte, aby se nepřipekly. Vsypte rýži, scezenou a okapanou, minutu zprudka smažte za stálého míchání a pak ji shrňte k jedné straně pánve. Na volné místo vlijte vejce a míchejte je, aby se srazila. Až budou skoro hotová, promíchejte s rýží, vsypte hrášek, po 2 minutách přidejte krevety a sójovou omáčku, prohřejte a podávejte. Na stůl dejte sójovou omáčku, aby si každý mohl doladit pokrm podle chuti.

 

Zdroj: www.apetitonline.cz