Ingredience (4 porce)
- 125 ml vroucí vody
- 65 g kuskusu
- 60 ml červeného vinného octa
- 2 lžíce olivového oleje
- lžíci dijonské hořčice
- 1 lžičky soli a cukru
- špetka pepře
- česnekový prášek
- 2 zelené papriky
- salátová okurka
- 50 g velkých rozinek
- 170g konzervu tuňáka
- 400g konzervu kukuřice, slité
Postup:
Do 125 ml vroucí vody vmíchejte 65 g kuskusu, nechte 5 minut zakryté stát. Kuskus načechrejte, dejte stranou. 60 ml červeného vinného octa, 2 lžíce olivového oleje, lžíci dijonské hořčice, 1 lžičky soli a cukru a po špetce pepře a česnekového prášku prošlehejte v míse. Vsypte kuskus; 2 zelené papriky, očištěné, salátovou okurku, bez semen, a cibuli, vše nasekané; 50 g velkých rozinek; 170g konzervu tuňáka a 400g konzervu kukuřice, slité. Zamíchejte, nechte zakryté hodinu v chladu.
Zdroj: www.apetitonline.cz