Tuňákový salát s kuskusem

Tuňákový salát s kuskusem

Ingredience (4 porce)

  • 125 ml vroucí vody
  • 65 g kuskusu
  • 60 ml červeného vinného octa
  • 2 lžíce olivového oleje
  • lžíci dijonské hořčice
  • 1 lžičky soli a cukru
  • špetka pepře
  • česnekový prášek
  • 2 zelené papriky
  • salátová okurka
  • 50 g velkých rozinek
  • 170g konzervu tuňáka
  • 400g konzervu kukuřice, slité

Postup:

Do 125 ml vroucí vody vmíchejte 65 g kuskusu, nechte 5 minut zakryté stát. Kuskus načechrejte, dejte stranou. 60 ml červeného vinného octa, 2 lžíce olivového oleje, lžíci dijonské hořčice, 1 lžičky soli a cukru a po špetce pepře a česnekového prášku prošlehejte v míse. Vsypte kuskus; 2 zelené papriky, očištěné, salátovou okurku, bez semen, a cibuli, vše nasekané; 50 g velkých rozinek; 170g konzervu tuňáka a 400g konzervu kukuřice, slité. Zamíchejte, nechte zakryté hodinu v chladu.

 

Zdroj: www.apetitonline.cz