Ingredience:
- tuňák 4 kusy (steaky)
- fenykl 400 gramů (baby)
- česnek 3 stroužky
- cibule šalotka 1 kus
- kečup 2 lžíce (jemný )
- šťáva citronová 2 lžíce
- brambory 400 gramů (menší )
- sůl
- pepř barevný (drcený)
- olej olivový 4 lžíce
- citron
Postup:
Brambory oloupejte, uvařte v osolené vodě a sceďte. Steaky osušte, osolte, opepřete, potřete olejem a citronovou šťávou a nechte krátce rozležet. Fenykl zbavte tuhých stonků (nechte jen lůžka) a překrojte na čtvrtky nebo půlky (velký fenykl nakrájejte na nudličky). Na jedné pánvi zpěňte na lžíci oleje drobně nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek, přidejte fenykl, krátce orestujte a zalijte asi 4 lžícemi vody a citronovou šťávou. Poduste asi 2 minuty. Přidejte na půlky nebo čtvrtky překrájené brambory, kečup, promíchejte a ještě krátce prohřejte. Podle chuti osolte a opepřete. Na druhé pánvi potřené olejem upečte z obou stran rybí steaky doměkka. Na talíře rozdělte fenykl s bramborami, přidejte steak a doplňte dílkem citronu.
Zdroj: www.igurmet.cz