Ragou z tresky na bílém víně s kyselou smetanou

Ragou z tresky na bílém víně s kyselou smetanou

Ingredience:

  • 300 g filetu z tresky
  • Jarní cibulka
  • Cibule
  • 2 mrkve
  • Stroužek česneku
  • Olej na smažení
  • 150ml zeleninového vývaru
  • 75 ml suchého bílého vína (můžete použít i prosecco)
  • Citronová šťáva
  • 1 créme fraiche nebo kysanou smetanu
  • Sůl a pepř

Postup:

Na rozpáleném oleji si orestujeme na středně velké kousky nakrájenou mrkev, cibuli, jarní cibulku a česnek (asi tak 3-­5 minut, podle velikosti), přelijeme vínem a až se trochu vyvaří, podlijeme vývarem. Mezitím pokapeme nakrájené kousky tresky ( asi 3x3cm) citrónem a přidáme k zelenině. Pánev zakryjeme pokličkou a necháme asi 10 minut dusit. Odstávíme a přimícháme créme fraiche nebo kysanou smetanu. Dosolíme a dopepříme (čerstvě namletým pepřem) podle chuti. Servírujeme s jarní cibulkou a nakrájenými čerstvými rajčaty. Jako přílohu volíme rozmarýnové brambory.