Ingredience:
- 300 g filetu z tresky
- Jarní cibulka
- Cibule
- 2 mrkve
- Stroužek česneku
- Olej na smažení
- 150ml zeleninového vývaru
- 75 ml suchého bílého vína (můžete použít i prosecco)
- Citronová šťáva
- 1 créme fraiche nebo kysanou smetanu
- Sůl a pepř
Postup:
Na rozpáleném oleji si orestujeme na středně velké kousky nakrájenou mrkev, cibuli, jarní cibulku a česnek (asi tak 3-5 minut, podle velikosti), přelijeme vínem a až se trochu vyvaří, podlijeme vývarem. Mezitím pokapeme nakrájené kousky tresky ( asi 3x3cm) citrónem a přidáme k zelenině. Pánev zakryjeme pokličkou a necháme asi 10 minut dusit. Odstávíme a přimícháme créme fraiche nebo kysanou smetanu. Dosolíme a dopepříme (čerstvě namletým pepřem) podle chuti. Servírujeme s jarní cibulkou a nakrájenými čerstvými rajčaty. Jako přílohu volíme rozmarýnové brambory.