Rybí italská pochoutka

Rybí italská pochoutka

Ingredience:

  • treska 350g nebo jiná bělomasá ryba
  • rajčátka cherry 150 gramů
  • olivy 130 gramů (nejlépe taggiasche)
  • bazalka 25 gramů (čerstvá)
  • česnek 2 stroužky
  • víno bílé 100 mililitrů
  • pepř mletý 1 špetka
  • sůl 1 špetka
  • olej olivový

Postup:

Rybu očistěte a zbavte šupin. Vyřežte z ní filety, odstraňte kosti. Vymažte nádobu na pečení olivovým olejem, filety posolte a opepřete a položte do nádoby. Rozkrájejte cherry rajčata na čtvrtky a rozložte je na rybu. Nakrájejte olivy, bazalku a česnek a směsí rybu posypte. Jemně osolte. Na rybu nalijte bílé víno a nakonec pokapte olivovým olejem. Dejte péct do trouby.

 

Zdroj: www.chutastyl.cz