Ingredience:
- treska 350g nebo jiná bělomasá ryba
- rajčátka cherry 150 gramů
- olivy 130 gramů (nejlépe taggiasche)
- bazalka 25 gramů (čerstvá)
- česnek 2 stroužky
- víno bílé 100 mililitrů
- pepř mletý 1 špetka
- sůl 1 špetka
- olej olivový
Postup:
Rybu očistěte a zbavte šupin. Vyřežte z ní filety, odstraňte kosti. Vymažte nádobu na pečení olivovým olejem, filety posolte a opepřete a položte do nádoby. Rozkrájejte cherry rajčata na čtvrtky a rozložte je na rybu. Nakrájejte olivy, bazalku a česnek a směsí rybu posypte. Jemně osolte. Na rybu nalijte bílé víno a nakonec pokapte olivovým olejem. Dejte péct do trouby.
Zdroj: www.chutastyl.cz