Tmavá treska na tymiánu v páře s cuketovým zelím

Tmavá treska na tymiánu v páře s cuketovým zelím

Ingredience:

  • 400 g tmavé tresky
  • 2 lžičky sušeného tymiánu
  • Citron
  • Sůl, pepř
  • 2 větší cukety
  • 1 velká cibule
  • 3 stroužky česneku
  • Olivový olej

 

Postup:

Cibuli nadrobno nakrájíme a orestujeme na ol. oleji, přidáme na plátky nakrájený česnek a dozlatova orestujeme. Poté přidáme důkladně omytou a nahrubo nastrouhanou cuketu a tak 15-­20 minut dusíme, až je cuketa měkká. Nepodléváme vodou, cuketa ji sama pustí. Pouze osolíme a malinko opepříme. Tresku omyjeme a položíme do většího napařovacího hrnce tak, aby se vespod nalitá voda tresky nedotýkala. Do vody přidáme čerstvou šťávu z jednoho citronu, 1 lžičku soli, 2 lžičky sušeného tymiánu a špetku pepře. Tresku samotnou pokapeme čerstvou citr. šťávou.