Ingredience:
- 400 g tmavé tresky
- 2 lžičky sušeného tymiánu
- Citron
- Sůl, pepř
- 2 větší cukety
- 1 velká cibule
- 3 stroužky česneku
- Olivový olej
Postup:
Cibuli nadrobno nakrájíme a orestujeme na ol. oleji, přidáme na plátky nakrájený česnek a dozlatova orestujeme. Poté přidáme důkladně omytou a nahrubo nastrouhanou cuketu a tak 15-20 minut dusíme, až je cuketa měkká. Nepodléváme vodou, cuketa ji sama pustí. Pouze osolíme a malinko opepříme. Tresku omyjeme a položíme do většího napařovacího hrnce tak, aby se vespod nalitá voda tresky nedotýkala. Do vody přidáme čerstvou šťávu z jednoho citronu, 1 lžičku soli, 2 lžičky sušeného tymiánu a špetku pepře. Tresku samotnou pokapeme čerstvou citr. šťávou.