Ingredience (4 porce):
- 400 g špaget
- 1 lžíce panenského olivového oleje
- 50 g másla
- 3 stroužky česneku, drceného
- 3 sardelové filety (neboli ančovičky), pokrájené
- hrst kaparů naložených v soli, opláchnutých a okapaných
- 200 g strouhanky z čerstvého pečiva
NA CITRÓNOVOU ZÁLIVKU:
- 2 lžíce citronové šťávy
- 60 ml panenského olivového oleje
- mořská sůl a čerstvě mletý pepř
Postup:
Dobře prošlehejte všechny přísady na zálivku a dejte stranou. Těstoviny dejte do hrnce s vroucí osolenou vodou a uvařte je podle návodu na obalu. Na rozehřáté nepřilnavé pánvi minutu až dvě míchejte olej, máslo, česnek, sardele i kapary. Troubu předehřejte na 200 °C. Strouhanku vysypte na plech vyložený pečicím papírem, na to lžící rozdělte směs z pánve a dobře promíchejte. Pečte v troubě 4–5 minut dokřupava a dozlatova. Scezené těstoviny dejte do mísy, přidejte připravenou zálivku i strouhanku a dobře promíchejte. Ihned podávejte.
Zdroj: www.apetitonline.cz