Ingredience:
- 4 steaky z tuňáka
- Sůl
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 střední cibule, nakrájená na plátky
- 2 stroužky česneku, nakrájeného na plátky
- 500 g loupaných a nakrájených rajčat nebo rajčatové pyré, ochucené osmahnutou cibulkou a
- česnekem
- 2 lžíce nasekané petrželky
- 2 lžíce kapar
- 2 lžíce vinného octa
- 2 lžíce rybího vývaru nebo vody
Postup:
Tuňáka osolíme z obou stran. V mělkém hrnci osmahneme na rozpáleném oleji tuňáka z obou stran dorůžova a přendáme ho do horké nádoby, aby nám zcela nevychladl. Do hrnce po tuňákovi přidáme cibuli a česnek, osmahneme, přiklopíme a na velmi mírném ohni pomalu dusíme. Zvýšíme plamen, přidáme rajčata nebo rajčatové pyré, petrželku, ocet a okapané kapary. Vaříme 5 minut, poté přidáme rybí vývar a podle chuti dosolíme. Tuňáka položíme na zeleninovou směs, zakryjeme a prohříváme ještě asi 5 minut. Podáváme přelité rajčatovou
směsí.