Tuňák s rajčaty a kapary

Tuňák s rajčaty a kapary

Ingredience:

  • 4 steaky z tuňáka
  • Sůl
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 střední cibule, nakrájená na plátky
  • 2 stroužky česneku, nakrájeného na plátky
  • 500 g loupaných a nakrájených rajčat nebo rajčatové pyré, ochucené osmahnutou cibulkou a
  • česnekem
  • 2 lžíce nasekané petrželky
  • 2 lžíce kapar
  • 2 lžíce vinného octa
  • 2 lžíce rybího vývaru nebo vody

Postup:

Tuňáka osolíme z obou stran. V mělkém hrnci osmahneme na rozpáleném oleji tuňáka z obou stran dorůžova a přendáme ho do horké nádoby, aby nám zcela nevychladl. Do hrnce po tuňákovi přidáme cibuli a česnek, osmahneme, přiklopíme a na velmi mírném ohni pomalu dusíme. Zvýšíme plamen, přidáme rajčata nebo rajčatové pyré, petrželku, ocet a okapané kapary. Vaříme 5 minut, poté přidáme rybí vývar a podle chuti dosolíme. Tuňáka položíme na zeleninovou směs, zakryjeme a prohříváme ještě asi 5 minut. Podáváme přelité rajčatovou
směsí.