Krevety na rajčatech

Krevety na rajčatech

Ingredience:

  • 300 g vyloupaných krevet
  • 2 ks rajčat
  • 1 ks citrónu
  • 2 stroužky česneku
  • 1 ks cibule
  • 2 stonky tymiánu
  • 4 snítky bazalky
  • 4 lžíce oleje
  • 100 ml bílého vína
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky pepře


Postup:

Z dobře omytého citrónu nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Česnek nadrobno nakrájíme. Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky, rajče na kostky. Na rozehřátém oleji zprudka osmahneme krevety, nasekaný tymián, citrónovou kůru i šťávu, česnek, cibuli, rajče. Vše podlijeme vínem, podle chuti osolíme, opepříme, přidáme lístky bazalky a na prudkém ohni restujeme 3-5 minut.