Pečený mořský vlk

Pečený mořský vlk

Ingredience:

  • mořský vlk 200 gramů (filet)
  • celer 300 gramů
  • máslo 50 gramů
  • smetana na šlehání 100 gramů
  • hráškové klíčky 30 gramů
  • olej olivový 30 gramů
  • kopr 10 gramů
  • želatina 8 gramů (plátky)
  • cukr krupice 18 gramů
  • med 10 gramů
  • ocet Balsamico 5 mililitrů
  • pepř mletý
  • sůl

Postup:

Mořského vlka očistíme, ochutíme a před podáváním zprudka opečeme.
Celer nakrájíme na potřebné tvary a opečeme. Zbylý celer dáme vařit a rozmixujeme na pyré. Smetanu ochutíme koprem, solí, medem a přidáme želatinu. Přidáme vyšlehanou smetanu a vytvoříme hladký mousse.
Klíčky hrášku ochutíme medem a balsamikem. Podáváme teplé.

 

Zdroj: www.chutastyl.cz