Ingredience:
- platýz 2 kusy (velké filety bez kůže)
- šťáva citronová (z jednoho citronu)
- sůl
- pepř
- bujon zeleninový 1 kostka
- pórek 200 gramů
- mrkev 200 gramů
- chřest 200 gramů (sterilovaný )
- čatní (broskvové )
Postup:
Platýze podélně překrojte, vzniklé plátky zakápněte citronovou šťávou, osolte, opepřete a nechte rozležet.
Nakrájejte na nudličky pórek a mrkev a na kousky chřest. Na každý proužek ryby dejte trochu mrkve, pórku a kousek chřestu, stočte je do závitků a zajistěte nití nebo masovými jehlami. Uveďte do varu vodu, přidejte do ní kostku zeleninového bujonu, sůl a pepř, vložte závitky, zbylou zeleninu mimo chřestu a velmi zvolna vše vařte asi 15 minut. Pak vložte chřest a jen prohřejte.
Závitky vyjměte, zeleninu sceďte. Rozložte ji na talíře a přidejte závitek.
Zdroj: www.chutastyl.cz