Závitky z platýze s chřestem

Závitky z platýze s chřestem

Ingredience:

  • platýz 2 kusy (velké filety bez kůže)
  • šťáva citronová (z jednoho citronu)
  • sůl
  • pepř
  • bujon zeleninový 1 kostka
  • pórek 200 gramů
  • mrkev 200 gramů
  • chřest 200 gramů (sterilovaný )
  • čatní (broskvové )

Postup:

Platýze podélně překrojte, vzniklé plátky zakápněte citronovou šťávou, osolte, opepřete a nechte rozležet.
Nakrájejte na nudličky pórek a mrkev a na kousky chřest. Na každý proužek ryby dejte trochu mrkve, pórku a kousek chřestu, stočte je do závitků a zajistěte nití nebo masovými jehlami. Uveďte do varu vodu, přidejte do ní kostku zeleninového bujonu, sůl a pepř, vložte závitky, zbylou zeleninu mimo chřestu a velmi zvolna vše vařte asi 15 minut. Pak vložte chřest a jen prohřejte.
Závitky vyjměte, zeleninu sceďte. Rozložte ji na talíře a přidejte závitek.

 

Zdroj: www.chutastyl.cz