Ryba grilovaná v celku

Ryba grilovaná v celku

Ingredience (4 porce):

  • 2 středně velcí chňapalové červení nebo jiné podobné ryby
  • olivový olej


NÁPLŇ:

  • 1 hrnek vařené rýže
  • 60 ml kokosového mléka
  • čerstvá červená chilli paprička, bez semen, nasekaná nadrobno
  • 1–2 lžíce sekaných koriandrových lístků
  • 1 lžíce strouhaného čerstvého zázvoru
  • mořská sůl

K PODÁVÁNÍ:

  • skrojky limety
  • nasekaná chilli paprička
  • lístky koriandru a máty


Postup:

Všechny přísady na náplň promíchejte. Směsí naplňte břišní dutiny ryb a zajistěte kuchyňským provázkem. Potřete olivovým olejem, osolte a grilujte asi 10 minut po každé straně, až je maso propečené. Podávejte se skrojky limety, nasekanou chilli papričkou a lístky koriandru a máty.

 

Zdroj: www.apetitonline.cz