Olivová tapenáda s rozpečeným sýrem

Olivová tapenáda s rozpečeným sýrem

Ingredience (4 porce):

  • 140 g oliv kalamata nebo černých řeckých oliv prodávaných bez nálevu, odpeckovaných
  • 1 lžíce kaparů naložených v soli, opláchnutých a okapaných
  • 3 sardelové řezy
  • 2 stroužky česneku
  • 1 drcená chilli paprička
  • 1 velká hrst čerstvé bazalky
  • 1 velká hrst hladkolisté petrželky
  • 60 ml panenského olivového oleje
  • 2 kolečka kozího sýra s bílou plísní na povrchu, podélně přepůlená
  • opečený italský chléb k podávání


Postup:

Rozmixujte olivy, kapary, sardele, 1 stroužek česneku, chilli, bazalku, petrželku a 2 lžíce oleje na hladkou pastu. Rozdrťte zbylý stroužek česneku a promíchejte ho se zbývajícím olejem. Rozložte na plech vyložený pečicím papírem sýr řeznou stranou vzhůru a pokapejte česnekovým olejem. Pod rozehřátým grilem rozpékejte 2–3 minuty dozlatova. Podávejte s tapenádou a opečeným chlebem.

 

Zdroj: www.apetitonline.cz