Ingredience (4 porce):
- 140 g oliv kalamata nebo černých řeckých oliv prodávaných bez nálevu, odpeckovaných
- 1 lžíce kaparů naložených v soli, opláchnutých a okapaných
- 3 sardelové řezy
- 2 stroužky česneku
- 1 drcená chilli paprička
- 1 velká hrst čerstvé bazalky
- 1 velká hrst hladkolisté petrželky
- 60 ml panenského olivového oleje
- 2 kolečka kozího sýra s bílou plísní na povrchu, podélně přepůlená
- opečený italský chléb k podávání
Postup:
Rozmixujte olivy, kapary, sardele, 1 stroužek česneku, chilli, bazalku, petrželku a 2 lžíce oleje na hladkou pastu. Rozdrťte zbylý stroužek česneku a promíchejte ho se zbývajícím olejem. Rozložte na plech vyložený pečicím papírem sýr řeznou stranou vzhůru a pokapejte česnekovým olejem. Pod rozehřátým grilem rozpékejte 2–3 minuty dozlatova. Podávejte s tapenádou a opečeným chlebem.
Zdroj: www.apetitonline.cz