Ingredience (12 fritat):
- 2 vejce
- 2 lžíce smetany ke šlehání
- 1 lžíce jemně nasekaného kopru
- 1 lžička nastrouhané kůry z biocitronu + 1 lžíce šťávy
- mořská sůl a čerstvě mletý pepř
- 60 g čerstvého krémového sýra o pokojové teplotě
- malá sklenička kaviáru z lososa
- 12 tenkých plátků limetky
Postup:
Troubu předehřejte na 150 °C. Vejce, smetanu, kopr, citronovou kůru, sůl a pepř dejte do mísy a promíchejte. Do každé jamky dvanáctimístného plechu na muffiny vložte zhruba 2 lžíce směsi. Pečte 6–8 minut. Vytáhněte z trouby, tři minuty nechte stát v plechu, pak vyklopte. Sýr a citronovou šťávu prošlehejte v míse, podle chuti osolte. Každou z upečených minifritat ozdobte sýrem, navrch dejte kaviár a malý plátek limetky.
Zdroj: www.apetitonline.cz