Zapečené rybí ragú

Zapečené rybí ragú

Ingredience (4 porce):

  • 625 g brambor, oloupaných
  • 1 litr mléka + 70 ml navíc
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • 10 kuliček černého pepře
  • 2 bobkové listy
  • 1 malá cibule, rozčtvrcená
  • 1 pórek, nakrájený na plátky
  • 750g bělomasých ryb bez kostí, bez kůže (tilapie, halibut, treska, platýz…), pokrájených na kousky
  • 6 lžic másla + na vymazání
  • 2 lžíce hladké mouky
  • hrst petrželky, nasekané
  • 125 g předvařených loupaných krevet
  • 3 vařená vejce, nahrubo nasekaná

Postup:

Troubu předehřejte na 180 °C. V osolené vodě uvařte pokrájené brambory doměkka. Slijte, přilijte 70 ml mléka a rozšťouchejte na kaši.Osolte a opepřete. Zbylé mléko přiveďte k varu spolu s pepřem, cibulí a bobkovým listem. Sejměte z ohně, přiklopte a nechte 10 minut stát. Vložte rybu, vařte 5–10 minut a sceďte. Rybu i tekutinu uchovejte. Na másle opékejte pórek 3 minuty. Zaprašte moukou a míchejte minutu. Zalijte ochuceným mlékem, prošlehejte a vařte do zhoustnutí. Vypněte a vmíchejte nasekanou petrželku. Zapékací nádobu vymažte máslem. Dejte do ní rybu, omáčky, krevety a vejce. Zakryjte bramborovu kaší a pečte 20–30 minut.

 

Zdroj: www.apetitonline.cz