Ingredience (12 blinů):
- 1 dávka těsta na bliny podle základního receptu
- 2 lžíce nasekané pažitky
- kaviár z lososa a lístky kerblíku, k podávání
NA MÍCHANÉ VEJCE:
- 4 vejce
- 60 ml smetany ke šlehání
- mořská sůl a drcený černý pepř
- 20 g másla
Postup:
Lehce vymazanou nepřilnavou pánev zahřejte na středním ohni. Na pánev po lžících nanášejte hmotu a pečte 2–3 minuty, nebo tak dlouho, aby se na povrchu objevily bubliny. Otočte a pečte ještě 2–3 minuty, nebo dozlatova. Nechte zchladnout. V misce prošlehejte vejce, smetanu, sůl a pepř. Na nepřilnavé pánvi rozehřejte na nízkém plameni máslo. Vlijte vaječnou směs a jemně míchejte 2–3 minuty, nebo tak dlouho, aby vejce tak tak ztuhla. Pak je rozdělte na bliny, obložte kaviárem, kerblíkem, osolte a opepřete.
Zdroj: www.apetitonline.cz