Bliny s vejci a kaviárem z lososa

Bliny s vejci a kaviárem z lososa

Ingredience (12 blinů):

  • 1 dávka těsta na bliny podle základního receptu
  • 2 lžíce nasekané pažitky
  • kaviár z lososa a lístky kerblíku, k podávání


NA MÍCHANÉ VEJCE:

  • 4 vejce
  • 60 ml smetany ke šlehání
  • mořská sůl a drcený černý pepř
  • 20 g másla


Postup:

Lehce vymazanou nepřilnavou pánev zahřejte na středním ohni. Na pánev po lžících nanášejte hmotu a pečte 2–3 minuty, nebo tak dlouho, aby se na povrchu objevily bubliny. Otočte a pečte ještě 2–3 minuty, nebo dozlatova. Nechte zchladnout. V misce prošlehejte vejce, smetanu, sůl a pepř. Na nepřilnavé pánvi rozehřejte na nízkém plameni máslo. Vlijte vaječnou směs a jemně míchejte 2–3 minuty, nebo tak dlouho, aby vejce tak tak ztuhla. Pak je rozdělte na bliny, obložte kaviárem, kerblíkem, osolte a opepřete.

 

Zdroj: www.apetitonline.cz