Losos se sladkou chilli omáčkou a lepivou rýží

Losos se sladkou chilli omáčkou a lepivou rýží

Ingredience:

  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 4 lžíce chilli omáčky
  • 2 lžičky nasekaných kafirových listů
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička rýžového oleje (normálního oleje)
  • 4 x 200 g filetu z lososa s kůží

K PODÁVÁNÍ:

  • 4 lžíce čerstvě nasekaného koriandru
  • Nasekaná jarní cibulka
  • Thai lepivá rýže nebo jasmínová rýže

Postup:

V malé misce smíchejte rybí omáčku, chilli omáčku s kafirovými listy a sójovou omáčkou. Rozehřejte olej ve velké pánvi, na rozpálenou pánev dejte lososa kůží dolů na 4-­5 minut, dokud není kůže křupavá a spodní čast filetu propečená , otočte a dělejte dalších 3-­4 minuty. Lososa vyndejte a otřete pánev od přebytečnýho oleje, vraťte rybu na pánev, kůže stranou nahoru a zalijeme omáčkou. Vaříme na nízkou teplotu a lžící poléváme filety omáčkou po dobu 1-­2 minut, dokud není omáčka lepkavá a filet hotový. Podáváme s rýží, čerstvě nasekaným koriandrem a jarní cibulkou.