Ingredience:
- 1 lžíce rybí omáčky
- 4 lžíce chilli omáčky
- 2 lžičky nasekaných kafirových listů
- 3 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička rýžového oleje (normálního oleje)
- 4 x 200 g filetu z lososa s kůží
K PODÁVÁNÍ:
- 4 lžíce čerstvě nasekaného koriandru
- Nasekaná jarní cibulka
- Thai lepivá rýže nebo jasmínová rýže
Postup:
V malé misce smíchejte rybí omáčku, chilli omáčku s kafirovými listy a sójovou omáčkou. Rozehřejte olej ve velké pánvi, na rozpálenou pánev dejte lososa kůží dolů na 4-5 minut, dokud není kůže křupavá a spodní čast filetu propečená , otočte a dělejte dalších 3-4 minuty. Lososa vyndejte a otřete pánev od přebytečnýho oleje, vraťte rybu na pánev, kůže stranou nahoru a zalijeme omáčkou. Vaříme na nízkou teplotu a lžící poléváme filety omáčkou po dobu 1-2 minut, dokud není omáčka lepkavá a filet hotový. Podáváme s rýží, čerstvě nasekaným koriandrem a jarní cibulkou.