Ingredience (6 porcí):
- 200 g mraženého platýze
- 250 g mražené tresky
- 250 g mraženého halibuta
- 200 g mražené tilapie nebo pangasia
- 100 ml panenského olivového oleje
- 1 cibule, nakrájená nadrobno
- 2 celerové řapíky, nakrájené na plátky
- 2 malé mrkve, nakrájené na plátky
- 1 bulva fenyklu, tence pokrájená
- 3 stroužky česneku, nasekané
- 1 lžíce koncentrovaného rajského protlaku (např. Heinz tomato paste nebo Cirio doppio concentrato)
- 125 ml suchého bílého vína
- 8 soudkovitých masitých rajčat nebo 1 konzerva loupaných rajčat
- 2 lžičky čerstvých tymiánových lístků + na ozdobení
- 1 litr zeleninového nebo rybího vývaru
- mořská sůl a čerstvě mletý pepř
- 225 g mušlí zaděnek
- ciabatta k podávání
Postup:
Nechte ryby mírně povolit a nakrájejte je na větší kousky (cca o velikosti sousta). V kastrolu na rozehřátém oleji opékejte cibuli 3 minuty dosklovita. Přidejte celer, mrkev, fenykl a česnek a míchejte na malém plameni dalších 5 minut. Čerstvá rajčata spařte, oloupejte a pokrájejte, konzervovaná jen pokrájejte nahrubo. Přidejte je do kastrolu společně s rajským protlakem, vínem a tymiánem. Přiveďte k varu a vařte 5 minut. Přidejte vývar a vařte dalších 5 minut. Osolte a opepřete. Ztlumte, vložte ryby a vařte 4–5 minut, až zbělají a zpevní. Přidejte mušle a vařte, až se otevřou. Podávejte s rozpečenou ciabattou, pokapané zbývajícím olivovým olejem a ozdobené tymiánem.
Zdroj: www.apetitonline.cz