Ingredience:
- 600g bílých fazolí v nálevu, scezených a propláchnutých
- 6 lžic olivového oleje, prošlehaného se šťávou z půlky citronu
- 2 hrsti petrželky, nasekané najemno
- 200g choriza (pikantní paprikový salám), nakrájeného na drobné kousky
- 4 kousky filetů z mořské štiky (hejka)
Postup:
Fazole vsypte do misky vhodné do mikrovlnné trouby. Promíchejte s polovinou ochuceného oleje, polovinou petrželky a s chorizem. Navrch položte kousky ryby a zakápněte zbytkem směsi oleje a citronové šťávy. Misku přetáhněte fólií a tu na několika místech propíchněte. Čtyři až pět minut vařte v mikrovlnce na nejvyšší stupeň. Ryba by měla zprůsvitnět a maso se snadno oddělovat na lístky. Sejměte fólii, rybu dejte stranou na teplé místo; fazole s chorizem dobře promíchejte, rozdělte na talíře a navrch položte rybu. Posypte zbylou petrželkou a podávejte.
Zdroj: www.apetitonline.cz