Rychlovka z mořské štiky

Rychlovka z mořské štiky

Ingredience:

  • 600g bílých fazolí v nálevu, scezených a propláchnutých
  • 6 lžic olivového oleje, prošlehaného se šťávou z půlky citronu
  • 2 hrsti petrželky, nasekané najemno
  • 200g choriza (pikantní paprikový salám), nakrájeného na drobné kousky
  • 4 kousky filetů z mořské štiky (hejka)

Postup:

Fazole vsypte do misky vhodné do mikrovlnné trouby. Promíchejte s polovinou ochuceného oleje, polovinou petrželky a s chorizem. Navrch položte kousky ryby a zakápněte zbytkem směsi oleje a citronové šťávy. Misku přetáhněte fólií a tu na několika místech propíchněte. Čtyři až pět minut vařte v mikrovlnce na nejvyšší stupeň. Ryba by měla zprůsvitnět a maso se snadno oddělovat na lístky. Sejměte fólii, rybu dejte stranou na teplé místo; fazole s chorizem dobře promíchejte, rozdělte na talíře a navrch položte rybu. Posypte zbylou petrželkou a podávejte.

 

 Zdroj: www.apetitonline.cz