Thai rybí karbanátky

Thai rybí karbanátky

Ingredience:

  • 450g filetů bez kůže (losos, treska, atd.), nakrájíme na kousky,
  • 4 jarní cibulky, jemně nakrájené
  • 1 červená chilli paprička, jemně nasekaná
  • 2 lžíce thajské červené kari pasty
  • 2 lžíce čerstvýho koriandru
  • 1 lžíce palmového cukru (třtinový)
  • 1 lžička rybí omáčky
  • 1 polévková lžíce čerstvé limetkové šťávy
  • 50g zelených fazolových lusků, najemno nakrájené
  • Olej na smažení

Postup:

Kousky ryb, jarní cibulku, chilli, kari pastu, koriandr, palmový cukr, rybí omáčku, citrónovou šťávu a špetku soli dejte do mixéru a lehce rozmixujte. Přendejte do mísy a promíchejte s nakrájenýma fazolkama. Rozdělte směs na 16 kusů, vytvarujte karbenátky a dejte na talíř, přikryjte igelitovou fólií a dejte do lednice na 30 minut až 1 hodinu. Rozehřejte olej ve velké pánvi a zprudka smažte karbenátky 1-­2 minuty po každé straně, dokud nejsou dozlatova propečené.