Ingredience:
- 450g filetů bez kůže (losos, treska, atd.), nakrájíme na kousky,
- 4 jarní cibulky, jemně nakrájené
- 1 červená chilli paprička, jemně nasekaná
- 2 lžíce thajské červené kari pasty
- 2 lžíce čerstvýho koriandru
- 1 lžíce palmového cukru (třtinový)
- 1 lžička rybí omáčky
- 1 polévková lžíce čerstvé limetkové šťávy
- 50g zelených fazolových lusků, najemno nakrájené
- Olej na smažení
Postup:
Kousky ryb, jarní cibulku, chilli, kari pastu, koriandr, palmový cukr, rybí omáčku, citrónovou šťávu a špetku soli dejte do mixéru a lehce rozmixujte. Přendejte do mísy a promíchejte s nakrájenýma fazolkama. Rozdělte směs na 16 kusů, vytvarujte karbenátky a dejte na talíř, přikryjte igelitovou fólií a dejte do lednice na 30 minut až 1 hodinu. Rozehřejte olej ve velké pánvi a zprudka smažte karbenátky 1-2 minuty po každé straně, dokud nejsou dozlatova propečené.