Ingredience:
- pražma 4 kusy (vykuchané, zbavené šupin)
- rajčata 2 kusy (velká, masitá)
- chilli pasta 2 lžíce
- šťáva pomerančová 1/2 kusu (z 1/2 pomeranče)
- koriandr 4 snítky (pouze nať)
- petržel hladkolistá 4 snítky
- olej olivový
- pepř černý (čerstvě drcený)
- sůl mořská
Postup:
Pražmy osolíme, opepříme, každou na povrchu několikrát nařízneme a opečeme je z obou stran v pánvi na olivovém oleji. Rajčata na špičce nařízneme do kříže, ponoříme je na 2 minuty do vařící vody, ihned je zchladíme v ledové vodě, oloupeme je, nakrájíme na čtvrtky a vnitřní části se semínky odstraníme. Dužninu pak nakrájíme na menší kostky a promícháme v míse s chilli pastou, nasekaným koriandrem a petrželkou, pomerančovou šťávou, solí a pepřem. Opečené pražmy rozdělíme na talíře a na každou navršíme rajčatovou směs.
Zdroj: www.igurmet.cz