Ingredience:
- 4 větší filátka z platýse, každé o hmotnosti kolem 140g
- tuk na vymazání plechu
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku, nakrájené na plátky
- 2 pórky, pečlivě omyté a nakrájené na co nejjemnější proužky
- sůl a pepř na dochucení
- 2 citrony
Postup:
Rybu nechte dojít pokojové teploty a dobře osušte. Rozehřejte gril v troubě. Vymastěte plech a položte na něj plátky ryby kůží dolů. Osolte je, opepřete, zakápněte lžící oleje a grilujte dvě až tři minuty; rybu nemusíte otáčet. Zbylý olej rozehřejte v malé pánvi a opečte na něm dozlatova česnek i pórek. Zakápněte šťávou z jednoho citronu, osolte a pak sejměte z ohně. Rybu vyjměte z grilu, naaranžujte na talíře a rozdělte na ni opečenou zeleninu. Pánev se šťávou vraťte na chvilku na oheň, pak jí přelijte porce na talíři a ještě je poprašte pepřem. Podávejte okamžitě, ozdobené skrojky druhého citronu.
Zdroj: www.apetitonline.cz