Platýz s pikantní omáčkou

Platýz s pikantní omáčkou

Ingredience:

  • 4 větší filátka z platýse, každé o hmotnosti ­kolem 140g
  • tuk na vymazání plechu
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku, nakrájené na plátky
  • 2 pórky, pečlivě omyté a nakrájené na co nejjemnější proužky
  • sůl a pepř na dochucení
  • 2 citrony

Postup:

Rybu nechte dojít pokojové teploty a dobře osušte. Rozehřejte gril v troubě. Vymastěte plech a položte na něj plátky ryby kůží dolů. Osolte je, opepřete, zakápněte lžící oleje a grilujte dvě až tři minuty; rybu nemusíte otáčet. Zbylý olej rozehřejte v malé pánvi a opečte na něm dozlatova česnek i pórek. Zakápněte šťávou z jednoho citronu, osolte a pak sejměte z ohně. Rybu vyjměte z grilu, naaranžujte na talíře a rozdělte na ni opečenou zeleninu. Pánev se šťávou vraťte na chvilku na oheň, pak jí přelijte porce na talíři a ještě je poprašte pepřem. Podávejte okamžitě, ozdobené skrojky druhého citronu.

 

Zdroj: www.apetitonline.cz