Makrela s kari bramborami

Makrela s kari bramborami

Ingredience (4 porce):

  • 4 mražené makrely v celku
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • 1 kelímek bílého jogurtu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce kari pasty (nejlépe madras)
  • 800 g brambor, nakrájených na kostky
  • 1 cibule, nakrájená na kostičky
  • 400 g mangoldu nebo špenátu

 

Postup:

Z makrel odřízněte hlavu a odřízněte filety od páteře. Do kůže udělejte z boku 3 mělké zářezy, osolte, opepřete a potřete rybu jogurtem. Nechte 30 minut odpočinout. Troubu předehřejte na 200 °C. V zapékací nádobě na oleji brambory a cibuli opékejte 5 minut. Přidejte pokrájenou zelenou část mangoldu nebo špenát a kari a smíchejte. Dejte do trouby a pečte 15 minut. Pak na zeleninu položte makrelu a pečte dalších 15 dozlatova.

 

Zdroj: www.apetitonline.cz