Ingredience:
- 1 kg mušlí (slávky,vongole atd.)
- 200 g krevet
- 3 střední olihně
- 200 g spaghett
- 1 dcl bílého vína
- Olivový olej
- Stroužek česneku
- Šťáva z 1/2 citrónu
- Sekaná petržel
- Sůl a pepř
Postup:
Mušle očistíme, krevety vyloupeme a zbavíme střívka, olihně vyčistíme a nakrájíme na tenké kroužky. Dáme vařit těstoviny na ,,al dente”. Na pánvi rozehřejem olivový olej, přidáme česnek, krevety, olihně a nakonec mušle, promícháme, zastříkneme vínem a přikryjeme poklicí. Dusíme 3-5 minut. Plody moře zakápneme citrónovou šťávou a přidáme nasekanou petržel. Těstoviny scedíme a přimícháme k darům moře. Dobře ochutíme solí a pepřem.