Spaghetti s plody moře

Spaghetti s plody moře

Ingredience:

  • 1 kg mušlí (slávky,vongole atd.)
  • 200 g krevet
  • 3 střední olihně
  • 200 g spaghett
  • 1 dcl bílého vína
  • Olivový olej
  • Stroužek česneku
  • Šťáva z 1/2 citrónu
  • Sekaná petržel
  • Sůl a pepř

Postup:

Mušle očistíme, krevety vyloupeme a zbavíme střívka, olihně vyčistíme a nakrájíme na tenké kroužky. Dáme vařit těstoviny na ,,al dente”. Na pánvi rozehřejem olivový olej, přidáme česnek, krevety, olihně a nakonec mušle, promícháme, zastříkneme vínem a přikryjeme poklicí. Dusíme 3-­5 minut. Plody moře zakápneme citrónovou šťávou a přidáme nasekanou petržel. Těstoviny scedíme a přimícháme k darům moře. Dobře ochutíme solí a pepřem.