Maďarský rybí guláš

Maďarský rybí guláš

Ingredience (4-6 porcí):

  • 1 kg kapřích filetů bez kůže, povolených
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • hladká mouka na obalení
  • 3 lžíce slunečnicového oleje
  • 1 velká cibule, nakrájená nadrobno
  • 1–2 červené papriky, nakrájené na nudličky
  • 2 lžičky sladké mleté papriky
  • 100 ml polosuchého bílého vína
  • 1 lžíce nasekaného kopru
  • 1 lžíce nasekané hladkolisté petrželky
  • 250 ml zakysané smetany
  • dušená rýže nebo chleba k podávání

Postup:

Zbavte kapra největších kostí a nakrájejte ho na kostky o hraně 2,5 cm. Osolte, opepřete a obalte je v hladké mouce. V oleji opékejte po částech 3–4 minuty dozlatova. Do kastrolu dejte cibuli a opékejte 3 minuty dosklovita. Přidejte nakrájenou papriku a míchejte další 4 minuty, až trochu změkne. Vmíchejte sladkou papriku a po minutě zalijte vínem. Přiveďte k varu a vařte asi 3 minuty, až se trochu odpaří. Vraťte kapra a přidejte bylinky, případně dosolte. Vmíchejte zakysanou smetanu a už jen prohřejte těsně pod bodem varu. Podávejte s dušenou rýží nebo s chlebem.

 

Zdroj: www.apetitonline.cz