Ingredience:
- 300g rýže
- 1/2 l rybího vývaru
- 6 krevet
- 6 langustinek
- 100g olihní
- 250 g filetu (treska, pražma, mořský vlk)
- 1 cibule
- 2 vyzrálá rajčata
- 3 stroužky česneku
- Svazek petržele
- 1 lžička sladké papriky
- Olivový olej
- Špetka šafránu
- Sůl a pepř
Postup:
Ve velké pánvi rozehřejem olej, asi minutu na něm osmahneme krevety a langustínky a odložíme je stranou. Poté na pánvi osmahneme nakrájené olihně, přidáme kousky filetů, na drobno nakrájený česnek, cibuli, mletou papriku a šafrán. Promícháme a přidáme nakrájená rajčata a rýži. Poté zalijeme rybím vývarem, na rýži pokladem krevety a langustinky a vaříme na střední teplotě asi 20 minut, dokud se nevstřebá všechna tekutina.