Paella s plody moře

Paella s plody moře

Ingredience:

  • 300g rýže
  • 1/2 l rybího vývaru
  • 6 krevet
  • 6 langustinek
  • 100g olihní
  • 250 g filetu (treska, pražma, mořský vlk)
  • 1 cibule
  • 2 vyzrálá rajčata
  • 3 stroužky česneku
  • Svazek petržele
  • 1 lžička sladké papriky
  • Olivový olej
  • Špetka šafránu
  • Sůl a pepř

Postup:

Ve velké pánvi rozehřejem olej, asi minutu na něm osmahneme krevety a langustínky a odložíme je stranou. Poté na pánvi osmahneme nakrájené olihně, přidáme kousky filetů, na drobno nakrájený česnek, cibuli, mletou papriku a šafrán. Promícháme a přidáme nakrájená rajčata a rýži. Poté zalijeme rybím vývarem, na rýži pokladem krevety a langustinky a vaříme na střední teplotě asi 20 minut, dokud se nevstřebá všechna tekutina.