Ryba v papilotě s batáty & fenyklem

Ryba v papilotě s batáty & fenyklem

Ingredience (1 porce):

  • 1 střední sladká brambora (batát)
  • 1 malá bulva fenyklu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl a čerstvě drcený pepř
  • 1/2 lžičky semen fenyklu (nemusí být)
  • 1 lžíce nasekané petrželky
  • 1 filet (150–200 g) bělomasé ryby bez kostí, např. mořský ďas, halibut, treska, sladkovodní tilapia…
  • 1/2 biocitronu

Postup:

Rozpalte troubu na 200 °C. Batáty oloupejte a nakrájejte na dlouhé tenké klínky, fenykl rozpulte, vyřízněte tuhý střed, odřízněte kořínek a nakrájejte ho podélně na plátky. Batáty a fenykl promíchejte s polovinou oleje, osolte a přesuňte na střed většího kusu papíru na pečení. Rybu osolte, opepřete a položte na batáty. Zakápněte olejem, citronovou šťávou a posypte drceným fenyklem. Papír uzavřete jako balíček, vložte na plech a pečte v předehřáté troubě 25 minut. Podávejte posypané petrželkou.

 

Zdroj: www.apetitonline.cz