Mořský ďas na medu

Mořský ďas na medu

Ingredience:

  • 600–800g filetů z mořského ďasa
  • 1 lžíci tekutého medu
  • 1 lžičku hořčice
  • 200ml dvanáctiprocentní smetany
  • 1 lžíci másla
  • 1 lžíci olivového oleje
  • 1 malou cibulku, nejlépe šalotku, nakrájenou najemno
  • 1 růžici brokolice
  • 1/2 lžíce citronové šťávy
  • hrst nasekané petrželové nati
  • sůl a pepř na dochucení
  • 300g malých pevných brambor, uvařených ve slupce a osmažených

Postup:

Filátka nakrájejte na menší kousky. V pánvi se silným dnem rozpusťte máslo, a až začne pěnit, osmahněte na něm rybu (asi čtyři minuty z každé strany). Osolte ji a opepřete, vyjměte z pánve a uchovejte na teplém místě. Do pánve přidejte olej a osmahněte šalotku a brokolici. Asi po pěti minutách přidejte med, citronovou šťávu, smetanu, hořčici a všechno dobře promíchejte a prohřejte. Vraťte do pánve filátka, přihodte nasekanou petrželovou nať a všechno na mírném ohni ještě dvě minuty prohřívejte. Podávejte s bramborami.

 

Zdroj: www.apetitonline.cz