Ingredience:
- 600–800g filetů z mořského ďasa
- 1 lžíci tekutého medu
- 1 lžičku hořčice
- 200ml dvanáctiprocentní smetany
- 1 lžíci másla
- 1 lžíci olivového oleje
- 1 malou cibulku, nejlépe šalotku, nakrájenou najemno
- 1 růžici brokolice
- 1/2 lžíce citronové šťávy
- hrst nasekané petrželové nati
- sůl a pepř na dochucení
- 300g malých pevných brambor, uvařených ve slupce a osmažených
Postup:
Filátka nakrájejte na menší kousky. V pánvi se silným dnem rozpusťte máslo, a až začne pěnit, osmahněte na něm rybu (asi čtyři minuty z každé strany). Osolte ji a opepřete, vyjměte z pánve a uchovejte na teplém místě. Do pánve přidejte olej a osmahněte šalotku a brokolici. Asi po pěti minutách přidejte med, citronovou šťávu, smetanu, hořčici a všechno dobře promíchejte a prohřejte. Vraťte do pánve filátka, přihodte nasekanou petrželovou nať a všechno na mírném ohni ještě dvě minuty prohřívejte. Podávejte s bramborami.
Zdroj: www.apetitonline.cz