Špíz z mořského ďasa s bylinkami

Špíz z mořského ďasa s bylinkami

Ingredience:

  • 600g filetů z mořského ďasa
  • 16 vařených, ale nevyloupaných krevet
  • 150g prorostlé slaniny, nakrájené  na jemno
  • 2 limetky, nakrájené na osminky

NA MARINÁDU:

  • 10ml olivového oleje
  • hrst bylinek, nejlépe čerstvých (tymián, oregano, koriandr, bazalka... co se vám podaří sehnat)
  • sůl a pepř na dochucení

Postup:

Nejdřív si připravte marinádu na potírání špízů. Nasekané bylinky smíchejte s olejem, solí a pepřem. Filátka nakrájejte na kostky a každou pak zabalte do plátku slaniny. Oloupejte krevety, nechte však hlavu i ocásek. Na jehlu střídavě napichujte krevety a rybí kostky se slaninou; končete osminkou limetky. Takto připravené špízy rozložte na talíř, potřete marinádou a asi hodinu je nechte v chladu marinovat. Rozehřejte gril v troubě, případně zapalte ten venkovní, špízy z obou stran ogrilujte (tak čtyři minuty z každé strany) a okamžitě podávejte. Vhodnou přílohou je jednoduchý zelený salát a čerstvé pečivo.

 

Zdroj: www.apetitonline.cz