Ingredience:
- 600g filetů z mořského ďasa
- 16 vařených, ale nevyloupaných krevet
- 150g prorostlé slaniny, nakrájené na jemno
- 2 limetky, nakrájené na osminky
NA MARINÁDU:
- 10ml olivového oleje
- hrst bylinek, nejlépe čerstvých (tymián, oregano, koriandr, bazalka... co se vám podaří sehnat)
- sůl a pepř na dochucení
Postup:
Nejdřív si připravte marinádu na potírání špízů. Nasekané bylinky smíchejte s olejem, solí a pepřem. Filátka nakrájejte na kostky a každou pak zabalte do plátku slaniny. Oloupejte krevety, nechte však hlavu i ocásek. Na jehlu střídavě napichujte krevety a rybí kostky se slaninou; končete osminkou limetky. Takto připravené špízy rozložte na talíř, potřete marinádou a asi hodinu je nechte v chladu marinovat. Rozehřejte gril v troubě, případně zapalte ten venkovní, špízy z obou stran ogrilujte (tak čtyři minuty z každé strany) a okamžitě podávejte. Vhodnou přílohou je jednoduchý zelený salát a čerstvé pečivo.
Zdroj: www.apetitonline.cz