Špagety s pistáciovou omáčkou a krevetami

Špagety s pistáciovou omáčkou a krevetami

Ingredience (2 porce):

  • 200 špaget, nejlépe čerstvých
  • 12 tygřích krevet
  • 30 g másla + na opečení strouhanky
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 70g loupaných pistácií + na ozdobu
  • 100 ml kuřecího vývaru
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 4 lžíce čerstvé strouhanky
  • nastrouhaná kůra z 1 biopomeranče
  • cukr a sůl na dochucení

Postup:

Krevety oloupejte (nechte jim jen ocásek), očistěte je, opláchněte a nechte okapat. Pistácie rozmixujte spolu se smetanou na pastu a podle chuti osolte a prislaďte. Do osolené vroucí vody dejte těstoviny a uvařte je podle návodu. Mezitím na velké pánvi rozehřejte olej a zprudka na něm opečte krevety; stačí minuta. Zalijte je vývarem, přidejte máslo a nechte vývar trochu odvařit. Přidejte pistáciovou pastu a vše promíchejte. Uvařené špagety slijte a vsypte na pánev. Vše promíchejte tak, aby se těstoviny smíchaly s omáčkou. Rozdělte na talíře a dozdobte nastrouhanou kůrou z pomerance, nahrubo nasekanými pistáciemi a na másle opečenou strouhankou.

 

Zdroj: www.apetitonline.cz