Ingredience (2 porce):
- 200 špaget, nejlépe čerstvých
- 12 tygřích krevet
- 30 g másla + na opečení strouhanky
- 200 ml smetany ke šlehání
- 70g loupaných pistácií + na ozdobu
- 100 ml kuřecího vývaru
- 2 lžíce olivového oleje
- 4 lžíce čerstvé strouhanky
- nastrouhaná kůra z 1 biopomeranče
- cukr a sůl na dochucení
Postup:
Krevety oloupejte (nechte jim jen ocásek), očistěte je, opláchněte a nechte okapat. Pistácie rozmixujte spolu se smetanou na pastu a podle chuti osolte a prislaďte. Do osolené vroucí vody dejte těstoviny a uvařte je podle návodu. Mezitím na velké pánvi rozehřejte olej a zprudka na něm opečte krevety; stačí minuta. Zalijte je vývarem, přidejte máslo a nechte vývar trochu odvařit. Přidejte pistáciovou pastu a vše promíchejte. Uvařené špagety slijte a vsypte na pánev. Vše promíchejte tak, aby se těstoviny smíchaly s omáčkou. Rozdělte na talíře a dozdobte nastrouhanou kůrou z pomerance, nahrubo nasekanými pistáciemi a na másle opečenou strouhankou.
Zdroj: www.apetitonline.cz