Ingredience:
- 4 filátka z mořského jazyka nebo platýse
- 2 lžíce citronové šťávy
- 1 lžíci hladké mouky na obalení masa
- 200g čerstvých žampionů, očištěných, případně oloupaných a pokrájených na kousky
- 100g vyloupaných vařených krevet
- 50g másla
- 200ml čerstvé smetany ke šlehání
- 1 žloutek
- sůl a pepř
Postup:
Filátka omyjte a pečlivě osušte. Osolte je, opepřete, zakapejte citronovou šťávou a obalte v mouce. Na pánvi rozehřejte polovinu másla a rybí maso z obou stran osmažte. Ve zbytku másla na mírném ohni opékejte žampiony, až změknou; trvá to tak deset minut. Přidejte větší část smetany, sůl i pepř a nechte směs zhoustnout. Přihoďte krevety a jen je v omáčce trochu prohřejte. Žloutek rozmíchejte ve zbytku smetany, vlijte do omáčky a promíchejte, ale už nevařte. Podávejte s rýží, ideálně ve směsi s divokou.
Zdroj: www.apetitonline.cz