Mořský jazyk po normandsku

Mořský jazyk po normandsku

Ingredience:

  • 4 filátka z mořského jazyka nebo platýse
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíci hladké mouky na obalení masa
  • 200g čerstvých žampionů, očištěných, případně oloupaných a pokrájených na kousky
  • 100g vyloupaných vařených krevet
  • 50g másla
  • 200ml čerstvé smetany ke šlehání
  • 1 žloutek
  • sůl a pepř

Postup:

Filátka omyjte a pečlivě osušte. Osolte je, opepřete, zakapejte citronovou šťávou a obalte v mouce. Na pánvi rozehřejte polovinu másla a rybí maso z obou stran osmažte. Ve zbytku másla na mírném ohni opékejte žampiony, až změknou; trvá to tak deset minut. Přidejte větší část smetany, sůl i pepř a nechte směs zhoustnout. Přihoďte krevety a jen je v omáčce trochu prohřejte. Žloutek rozmíchejte ve zbytku smetany, vlijte do omáčky a promíchejte, ale už nevařte. Podávejte s rýží, ideálně ve směsi s divokou.

 

Zdroj: www.apetitonline.cz