Ingredience:
- 400 g sterilovaných bílých fazolí (bez nálevu)
- 500 g nakrájeného masa z bílé ryby (treska, halibut)
- Hrst nasekané zelené petrželky
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 velkou bramboru, oloupanou
- 1 středně velkou cibuli
- 1 velký stroužek česneku,
- 800 g krájených loupaných rajčat v konzervě
- 2 polévkové lžíce rajčatového pyré
- 1/2 čajové lžičky sušeného tymiánu
- Několik kapek sójové omáčky
- Sůl a pepř podle chuti
Postup:
Na rozpálenou pánev přidáme olej. Oloupané nakrájené brambory osušte kuchyňským papírem a vhoďte do rozpáleného oleje. Opečte dozlatova, přidejte nakrájenou cibuli a česnek a opékejte ještě 3–4 minuty, aby i cibulka zezlátla. Přidejte krájená rajčata, pyré, tymián, sójovou omáčku a několik minut povařte. Přidejte fazole, sůl a pepř. Navrch položte rybu tak, aby byla ponořená. Zakryjte a lehce poduste 4 minuty, jen do dovaření ryby. Podávejte sypané zelenou petrželkou.