Nejrychlejší rybí koláč na světě

Nejrychlejší rybí koláč na světě

Ingredience (4 porce):

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 velká cibule, pokrájená
  • 400g konzerva pokrájených rajčat s bylinkami
  • 1–2 stroužky česneku
  • 100 ml rybího či zeleninového vývaru
  • 300 g uzené makrely
  • 50 g nasucho opražené strouhanky
  • 25 g parmazánu, jemně nastrouhaného
  • pepř


Postup:

Rozpalte gril na nejvyšší teplotu. Ve velkém hrnci rozehřejte olej a pomalu na něm smažte cibuli asi pět minut, aby změkla. Přidejte konzervovaná rajčata, prolisovaný česnek a vývar, přiveďte k varu a na mírném plameni nechte pět minut probublávat. Ochuťte pepřem. Uzenou makrelu natrhejte do hrnce, zamíchejte, pak směs nalijte do nízké zapékací misky a zasypte strouhankou i parmazánem. Grilujte pět minut, dokud koláč nebude bublat a nezezlátne.

 

Zdroj: www.apetitonline.cz