Ingredience (4 porce):
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 velká cibule, pokrájená
- 400g konzerva pokrájených rajčat s bylinkami
- 1–2 stroužky česneku
- 100 ml rybího či zeleninového vývaru
- 300 g uzené makrely
- 50 g nasucho opražené strouhanky
- 25 g parmazánu, jemně nastrouhaného
- pepř
Postup:
Rozpalte gril na nejvyšší teplotu. Ve velkém hrnci rozehřejte olej a pomalu na něm smažte cibuli asi pět minut, aby změkla. Přidejte konzervovaná rajčata, prolisovaný česnek a vývar, přiveďte k varu a na mírném plameni nechte pět minut probublávat. Ochuťte pepřem. Uzenou makrelu natrhejte do hrnce, zamíchejte, pak směs nalijte do nízké zapékací misky a zasypte strouhankou i parmazánem. Grilujte pět minut, dokud koláč nebude bublat a nezezlátne.
Zdroj: www.apetitonline.cz