Ingredience (4 porce):
- 500 g kalamárů
- 12 tygřích krevet
- olivový olej
- 1 nastrouhaná cibule
- 2 nastrouhaná rajčata
- 4 stroužky česneku
- asi 1 litr silného rybího vývaru
- 300 g tenkých nudlí
ALLIOLI ČESNEKOVÁ MAJONÉZA:
- 1 vejce
- asi 150 ml olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- sůl
Postup:
V hlubší pánvi rozehřejeme olivový olej, vložíme a opečeme krevety, vyjmeme, zprudka osmahneme olihně, vyjmeme, poté opečeme nastrouhanou cibuli. Na cibuli vlijeme nastrouhaná rajčata a asi 10 minut restujeme, vmícháme nahrubo nasekaný česnek a osmahneme, lehce vmícháme suché nevařené nudle, zalijeme vývarem, vložíme zpět krevety a olihně a zavaříme, až jsou nudle hotové.
Fideua se podává s česnekovou majonézou. V úzké nádobě rozmixujeme pomocí ponorného mixéru celé vejce s olivovým olejem, česnekem a trochou soli.
www.ceskatelevize.cz