Fideua

Fideua

Ingredience (4 porce):

  • 500 g kalamárů
  • 12 tygřích krevet
  • olivový olej
  • 1 nastrouhaná cibule
  • 2 nastrouhaná rajčata
  • 4 stroužky česneku
  • asi 1 litr silného rybího vývaru
  • 300 g tenkých nudlí

ALLIOLI ČESNEKOVÁ MAJONÉZA:

  • 1 vejce
  • asi 150 ml olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • sůl

 

Postup:

V hlubší pánvi rozehřejeme olivový olej, vložíme a opečeme krevety, vyjmeme, zprudka osmahneme olihně, vyjmeme, poté opečeme nastrouhanou cibuli. Na cibuli vlijeme nastrouhaná rajčata a asi 10 minut restujeme, vmícháme nahrubo nasekaný česnek a osmahneme, lehce vmícháme suché nevařené nudle, zalijeme vývarem, vložíme zpět krevety a olihně a zavaříme, až jsou nudle hotové.

Fideua se podává s česnekovou majonézou. V úzké nádobě rozmixujeme pomocí ponorného mixéru celé vejce s olivovým olejem, česnekem a trochou soli. 

 

www.ceskatelevize.cz