Ingredience (4 porce):
- 800 g filetu z amura, očištěného a nakrájeného na porce
- 200 ml olivového oleje
- po snítce citronového tymiánu a rozmarýnu
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 100 g třešňových rajčat, rozpůlených
- 100 g lilku, nakrájeného na kostky
- 1/2 cukety, nakrájené na kostky
- 2 snítky bazalky, otrhané listy
- 1 lžíce másla nebo olivového oleje
- 1 limeta, k podávání
Postup:
Kostky lilku osolte a nechte 15 minut vypotit. Potom je osušte a opečte na lžíci tuku v pánvi. Přidejte cuketu a rajčata a ještě chvíli opékejte. Stáhněte z ohně, vmíchejte bazalku a osolte a opepřete. V hlubší pánvi zahřejte těsně pod bod varu (na 90 °C) olej s bylinkami. Vložte porce amura a pošírujte je asi 5 minut. Vyjměte rybí lopatkou, osolte, opepřete a podávejte se zeleninou a klínky limety.
Zdroj: www.apetitonline.cz