Ingredience:
- 800g kvalitní uzené ryby bez kůže, nakrájené na kousky
- 2 pórky, pokrájené na tenká kolečka
- hrst nasekané petržele, nejlépe hladkolisté
- 300ml smetany ke šlehání
- 4 velké brambory se slupkou (každá asi o 200g), nakrájené na co nejtenčí plátky
- sůl a pepř
Postup:
Smíchejte přísady na dno zapékací nádoby vhodné do mikrovlnné trouby rozložte rybu, pórek i petržel a promíchejte je rukama či lžící. Nalijte polovinu šlehačky a pět lžic vody. Navrch položte plátky brambor a zalijte zbytkem šlehačky. Osolte a opepřete. Vmžiku uvařte V běžné troubě rozpalte gril. Zapékací misku překryjte potravinovou fólií a tu několikrát propíchněte vidličkou. Vložte do mikrovlnné trouby a osm až deset minut vařte na nejvyšší stupeň. Poté sejměte fólii a přesuňte misku pod rozpálený gril na tak dlouho, dokud brambory nezezlátnou. Nechte chvilku odpočinout a poté podávejte – rovnou ze zapékací nádoby. Jídlo můžete samozřejmě celé připravit i v běžné troubě, pak ale brambory předem uvařte a pórek lehce osmahněte na másle. Doba přípravy pak zůstane prakticky stejná; zapékejte v troubě předehřáté na 180°C a na závěr krátce přepněte na gril, aby brambory krásně křupaly.
Zdroj: www.apetitonline.cz