Rissoto s uzeným lososem

Rissoto s uzeným lososem

Ingredience:

  • svazek jarní cibulky
  • Lžíce másla
  • Lžíce kari
  • 400 g rýže, propláchnuté a odkapané
  • 700 ml horkého rybího (drůbežího) vývaru
  • 4 vejce
  • 225 g uzeného lososa (může být i čerstvý, předem připravený na pánvi)

Postup:

Cibulku jemně nakrájíme, bílou i zelenou část, a dáme každou z nich zvlášť. Máslo rozpustíme ve velké pánvi a vsypeme do něj bílou část cibulek, poprášíme kari a několik minut smažíme na mírnějším ohni, až cibulka zesklovatí. Přidáme rýži a promícháme, aby se zrnka obalila máslem a kořením. Zalijeme horkým vývarem, uvedem do varu a pět minut povaříme. Oheň stáhneme na nejnižší stupeň, pánev přikryjeme a vše potom 15 minut dusíme. Mezitím uvaříme vejce, v horké vodě 5 minut, aby zůstal žloutek lehce mazlavý. Ochladíme studenou vodou, oloupeme a nakrájíme na kousky. Rýži vsypeme do servírovací mísy, přidáme kousky lososa a cibulovou nať;; vidličkou promícháme. Osolíme, opepříme, posypeme vajíčky a lehce promícháme.