Křehké krevety na rukolovém salátu

Křehké krevety na rukolovém salátu

Ingredience (4 porce):

  • 1 balení rukoly (vanička nebo sáček)
  • olivový olej
  • vinný ocet (nejlépe aceto balsamico)
  • sůl
  • směs čerstvých pepřů
  • 1 limetka
  • 250 g cherry rajčátek

NA OSMAHNUTÍ KREVET

  • 200 g mražených předvařených krevet
  • olivový olej
  • chilli koření
  • šťáva z poloviny citronu
  • 100 ml bílého vína

Postup:

Rukolu, křehký lahodný salát s lehce nahořklou chutí, pokapejte olivovým olejem, přidejte balzamikový ocet, osolte, opepřete směsí pepřů a přidejte několik kapek limetkové šťávy. Množství soli, pepře a limetky závisí pouze na vaší chuti. Pepř je ovšem ideální použít čerstvý, různobarevný, a na salát jej přímo namlít. Zbylými kuličkami pak můžete ozdobit už hotové porce. Ochucenou rukolu rozdělte na talíře a ozdobte ji rozpůlenými cherry rajčátky. Svou barevností se postarají o estetický zážitek a podnítí chuť k jídlu. Na závěr připravte krevety. Při tepelném zpracování by neměly zgumovatět, ale zůstat křehké. Toho docílíte jediným způsobem: osmahnutí by nemělo trvat déle než minutu. Na rozpálenou pánev vlijte trochu olivového oleje, rychle vhoďte krevety, okořeňte je chilli a zakápněte citronovou šťávou a kvalitním bílým vínem. Salát můžete servírovat jako předkrm, ale úspěch bude určitě slavit i jako lehké hlavní jídlo.

 

Zdroj: www.apetitonline.cz