Ingredience (4 porce):
- 1 balení rukoly (vanička nebo sáček)
- olivový olej
- vinný ocet (nejlépe aceto balsamico)
- sůl
- směs čerstvých pepřů
- 1 limetka
- 250 g cherry rajčátek
NA OSMAHNUTÍ KREVET
- 200 g mražených předvařených krevet
- olivový olej
- chilli koření
- šťáva z poloviny citronu
- 100 ml bílého vína
Postup:
Rukolu, křehký lahodný salát s lehce nahořklou chutí, pokapejte olivovým olejem, přidejte balzamikový ocet, osolte, opepřete směsí pepřů a přidejte několik kapek limetkové šťávy. Množství soli, pepře a limetky závisí pouze na vaší chuti. Pepř je ovšem ideální použít čerstvý, různobarevný, a na salát jej přímo namlít. Zbylými kuličkami pak můžete ozdobit už hotové porce. Ochucenou rukolu rozdělte na talíře a ozdobte ji rozpůlenými cherry rajčátky. Svou barevností se postarají o estetický zážitek a podnítí chuť k jídlu. Na závěr připravte krevety. Při tepelném zpracování by neměly zgumovatět, ale zůstat křehké. Toho docílíte jediným způsobem: osmahnutí by nemělo trvat déle než minutu. Na rozpálenou pánev vlijte trochu olivového oleje, rychle vhoďte krevety, okořeňte je chilli a zakápněte citronovou šťávou a kvalitním bílým vínem. Salát můžete servírovat jako předkrm, ale úspěch bude určitě slavit i jako lehké hlavní jídlo.
Zdroj: www.apetitonline.cz