Křupavý hejk (mořská štika) s pepřovým dipem

Křupavý hejk (mořská štika) s pepřovým dipem

Ingredience (4 porce):

  • 600 g filetu z mořské štiky, vykostěné
  • sůl a mletá sladká paprika
  • 150 g kukuřičné krupice (polenty) na obalení
  • sádlo na smažení
  • 4 hrsti polníčku a skrojky z 1 citronu k podávání

NA DIP:

  • 200 g husté zakysané smetany
  • 1 lžíce majonézy
  • 2 lžíce naloženého zeleného pepře, nasekaného
  • 1 lžíce hladkolisté petrželky
  • sůl a citronová šťáva na dochucení
  • špetka cukru na dochucení

 

Postup:

V misce promíchejte suroviny na dip, dochuťte ho a uložte v chladu. Filet nakrájejte na stejně velké tenké proužky, osolte a ve větší míse promíchejte s mletou paprikou. Přisypte kukuřičnou krupici, obalte v ní všechny kousky ryby a dobře přitiskněte. Rozpalte vyšší vrstvu sádla a proužky štiky usmažte dozlatova. Odkládejte na papírové ubrousky a podávejte s listy polníčku a s pepřovým dipem.

 

Zdroj: www.apetitonline.cz