Ingredience:
- 300g špaget
- 2 lžíce olivového oleje
- 10 syrových krevet, nejlépe tygřích, očištěných a bez krunýřku
- 1 chilli papričku, rozkrojenou, bez semínek a nasekanou najemno
- 140g mladého hrášku (nebo zmrazeného loupaného)
- 100g špenátových lístků
- 2 lžíce nasekaného koriandru
NA OMÁČKU:
- 1 chilli papričku i se semínky, nasekanou
- 100g másla
- 300g neloupaných syrových krevet
- 2 lžíce koňaku (možno vynechat)
- 300ml vařící vody
- sůl a pepř
Postup:
Na omáčku nechte rozpustit 20g másla a velmi krátce (asi půl minuty) na něm poduste chilli papričku. Zvyšte plamen, vsypte krevety a zprudka je osmahněte. Zalijte vodou, případně koňakem a po kouscích přidejte zbylé máslo. Tři minuty duste. Všechno vlijte do nádoby robotu a rozšlehejte; opět stačí půlminuta. Přes jemné sítko směs přeceďte do misky a naběračkou vytlačte co nejvíc tekutiny. Podle chuti osolte a opepřete. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu tak, aby zůstaly pevné na skus. Ve velké pánvi nebo woku rozpalte olej a zprudka na něm osmahněte loupané krevety a chilli papričku – asi tři minuty. Vsypte hrášek a špenátové lístky a ještě minutu smažte. Sceďte těstoviny a vraťte je do hrnce. Vmíchejte krevety, omáčku a polovinu koriandru. Ještě jednou promíchejte a před podáváním jídlo posypte zbylým koriandrem.
Zdroj: www.apetitonline.cz