Ryba v olivové krustě s pestem

Ryba v olivové krustě s pestem

Ingredience (4 porce):

  • 2 lžíce bazalkového pesta
  • jemně nastrouhaná kůra z 1 citronu
  • 10–20 zelených oliv (podle velikosti a chuti) bez pecek, hrubě sekaných
  • 85 g strouhanky z čerstvého pečiva
  • 4 filátka z bělomasé ryby, například tresky nebo mořské štiky

Postup:

Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 °C. Smíchejte pesto, citronovou kůru a olivy, pak vmíchejte strouhanku. Pokud ji filety mají, položte je na plech (chcete-li na pečicí papír) kůží dolů. Navrch pak přitiskněte strouhankovou směs. Pečte asi 10–12 minut, aby byla ryba propečená a krusta křupavá a zlatohnědá.

 

Zdroj: www.apetitonline.cz