Omáčka bez vaření: smetana & uzený losos

Omáčka bez vaření: smetana & uzený losos

Ingredience (2 porce):

  • 1 velké čerstvé vejce
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • 1 lžíce pažitky, nasekané
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 2 lžíce strouhaného parmazánu + další k podávání
  • 120 g uzeného lososa, nakrájeného na nudličky
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • 200 g těstovin papardelle

Postup:

Prošlehejte vejce, smetanu, pažitku, citronovou šťávu a nastrouhaný parmazán. Vmíchejte lososa a podle chuti osolte a opepřete. Papardelle uvařte podle návodu na obalu, sceďte a ihned v hrnci, ve kterém se vařily, promíchejte s omáčkou. Podávejte posypané strouhaným parmazánem.

 

Zdroj: www.apetitonline.cz