Omáčka bez vaření: tuňák & kapary

Omáčka bez vaření: tuňák & kapary

Ingredience (2 porce):

  • 170g konzerva tuňáka v oleji, scezeného
  • 1 stroužek česneku, nasekaný nadrobno nastrouhaná
  • kůra z 1 biocitronu
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 3 lžíce panenského olivového oleje
  • 2 lžíce kaparů
  • hrst černých oliv (nejlépe s peckou, bez nálevu, tzv. řeckých)
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • 200 g těstovin conchiglie či jiných
  • hrst nasekané hladkolisté petrželky
  • strouhaný parmazán k podávání (nemusí být, Italové ho s rybami nejedí)

Postup:

Rozdělte tuňáka na kousky o velikosti sousta. V míse ho opatrně promíchejte s česnekem, citronovou kůrou i šťávou, olivovým olejem, kapary a s olivami. Osolte a opepřete. Omáčku nechte odpočinout při pokojové teplotě, než se uvaří těstoviny. Uvařte těstoviny, sceďte je, ihned je dejte do mísy k omáčce, posypte petrželkou a promíchejte. Podávejte s parmazánem nebo i bez něj.

 

Zdroj: www.apetitonline.cz