Ingredience (2 porce):
- 170g konzerva tuňáka v oleji, scezeného
- 1 stroužek česneku, nasekaný nadrobno nastrouhaná
- kůra z 1 biocitronu
- 2 lžíce citronové šťávy
- 3 lžíce panenského olivového oleje
- 2 lžíce kaparů
- hrst černých oliv (nejlépe s peckou, bez nálevu, tzv. řeckých)
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 200 g těstovin conchiglie či jiných
- hrst nasekané hladkolisté petrželky
- strouhaný parmazán k podávání (nemusí být, Italové ho s rybami nejedí)
Postup:
Rozdělte tuňáka na kousky o velikosti sousta. V míse ho opatrně promíchejte s česnekem, citronovou kůrou i šťávou, olivovým olejem, kapary a s olivami. Osolte a opepřete. Omáčku nechte odpočinout při pokojové teplotě, než se uvaří těstoviny. Uvařte těstoviny, sceďte je, ihned je dejte do mísy k omáčce, posypte petrželkou a promíchejte. Podávejte s parmazánem nebo i bez něj.
Zdroj: www.apetitonline.cz