Losos s bylinkovou krustou

Losos s bylinkovou krustou

Ingredience:

  • 500 g filetů lososa
  • 2 lžíce nasekané petrželky
  • 1 lžíce nasekané bazalky
  • 4 lístky šalvěje, nasekané
  • 1 stroužek česneku, drcený
  • 2 plátky toustového chleba
  • 4 lžíce strouhaného parmazánu
  • 2 lžíčky strouhané kůry z bio citrónu
  • Sůl, pepř
  • 3 lžíce olivového oleje

Postup:

Toustový chleba rozmixujeme s parmazánem, bylinkama a citrónovou kůrou. Předehřejem si troubu na 180 °C. Plech si vyložíme pečícím papírem, lososa osolíme a položíme na plech, potřeme olivovým olejem a rozprostřeme po něm strouhankovou směs. Vložíme do trouby a pečeme 10-­15 minut, aby byl losos uvnitř šťavnatý.