Ingredience:
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 středně velkou cibuli, nahrubo pokrájenou
- 1 lžíci nasekaného koriandru
- špetku sušeného chilli (podle chuti i víc)
- 1 konzervu (400g) krájených rajčat s česnekem
- 1 lžíci rajčatového pyré
- 1 kostku zeleninového bujonu
- 120g čínských vaječných nudlí
- 400g mražených krevet (vařených)
- špetku cukru (nemusí být)
- sůl a pepř
Postup:
Osmažte cibuli. Olej rozpalte ve woku nebo hluboké pánvi. Přihoďte cibuli, posypte koriandrem a chilli (v této fázi ještě opatrně). Zprudka smažte pět minut, aby cibule změkla, ale nezměnila barvu. Připravte si omáčku. Přidejte rajčata a jednu a půl plechovky horké vody, přilijte rajčatové pyré a rozdrobenou bujonovou kostku. Dobře osolte a opepřete. Za stálého míchání přiveďte k mírnému varu, poté snižte teplotu a nechte směs čtvrt hodiny pomalu vařit, tak aby zhoustla, ale pořád zůstala tekutá. Mezitím rozlámejte do mísy čínské nudle a přelijte je vroucí vodou (měla by je zakrývat). Promíchejte a odstavte. Smíchejte a podávejte. Když je omáčka hotová, slijte nudle a přihoďte je do ní spolu s mraženými krevetami. Pořádně promíchejte a nechte asi dvě minuty prohřát. Podle chuti dosolte a dopepřete; jestli chcete, můžete přidat trochu chilli a cukru.
Zdroj: www.apetitonline.cz