Farfalle s parmicí nachovou

Farfalle s parmicí nachovou

Ingredience:

  • 175 g filetu parmice
  • 1 menší šalotka, najemno nakrájená
  • 15 g másla
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 1 lžíce rostliného oleje
  • 200g farfall
  • 20 g nesolených nasekaných pistácii
  • Pár lístků čerstvé majoránky nebo oregána

 

Postup:

Filety nakrájíme na kostičky, 4 vetší kousky si odložíme. Na pánvi rozehřejem máslo a opečeme kousky ryb spolu s nasekanou šalotkou a čerstvou majoránkou či oregánem -­ stačí asi 3 minuty. Osolíme, opepříme, zalijeme smetanou a vaříme 10 minut. Mezitím vaříme farfalle dle návodu. Odložené kousky ryb zprudka orestujeme na pánvi, osolíme a opepříme. Uvařené těstoviny přihodíme do smetanové omáčky a přidáme sekané pistácie. Servírujeme ozdobené kousky ryb a čerstvou majoránkou.