Ingredience:
- 175 g filetu parmice
- 1 menší šalotka, najemno nakrájená
- 15 g másla
- 100 ml smetany ke šlehání
- 1 lžíce rostliného oleje
- 200g farfall
- 20 g nesolených nasekaných pistácii
- Pár lístků čerstvé majoránky nebo oregána
Postup:
Filety nakrájíme na kostičky, 4 vetší kousky si odložíme. Na pánvi rozehřejem máslo a opečeme kousky ryb spolu s nasekanou šalotkou a čerstvou majoránkou či oregánem - stačí asi 3 minuty. Osolíme, opepříme, zalijeme smetanou a vaříme 10 minut. Mezitím vaříme farfalle dle návodu. Odložené kousky ryb zprudka orestujeme na pánvi, osolíme a opepříme. Uvařené těstoviny přihodíme do smetanové omáčky a přidáme sekané pistácie. Servírujeme ozdobené kousky ryb a čerstvou majoránkou.