Kořeněná dušená ryba

Kořeněná dušená ryba

Ingredience (4 porce):

  • 2 stroužky česneku, rozdrcené
  • 1 lžička mletého kmínu, nejlépe římského
  • 1/2 lžičky sladké papriky
  • 200g konzrevovaných sekaných rajčat
  • 1 červená paprika, zbavená semínek a nakrájená na kousky
  • 450g filátek z bělomasé ryby, nakrájených na kousky
  • 1 citrón, nakrájený na skrojky
  • sůl na dochucení
  • hrst čerstvého koriandru, nahrubo nasekaného

Postup:

Olej zahřejte v kastrolu. Vsypte česnek, kmín; po minutě opékání přidejte sladkou papriku. Vše zalijte 100 ml vody a rajčaty. Uveďte do varu a pak plamen snižte. Přihoďte nakrájenou papriku a zlehka asi pět minut poduste. Pak přidejte rybu, osolte a ještě pět minut duste. Podávejte posypané koriandrem a se skrojkem citronu.

 

Zdroj: www.apetitonline.cz