Ingredience:
- 1 kg očištěné kalamáry
- 3 lžíce arašídového oleje
- 1 hrst máty
- 1 hrst koriandru
- 1 ks okurka salátová
- 2 ks zelená chilli paprička zbavená semínek
- 2 ks šalotka najemno nakrájené
NA DRESINK:
- 1 stroužek česneku najemno nasekaný
- 1 lžíce limetové šťávy
- 2 lžíce cukru
- 1 lžíce rybí omáčky
Postup:
Kalamáry nakrájejte na čtyřcentimetrové plátky a osušte je papírovou utěrkou. Rozdrťe česnek se špetkou soli a chilli papričky na pastu. Přidejte limetovou šťávu a cukr a míchejte, až se cukr zcela rozpustí. Poté přijdejte rybí omáčku. Polovinu arašídového oleje rozpalte na grilovací pánvi, přidejte kalamáry a osmažte dvě až tři minuty nejprve z jedné strany, otočte je a smažte ještě asi 30 sekund z druhé, až se zkroutí. Smíchejte s ostatními surovinami, přelijte dresinkem a ihned podávejte.
Zdroj: www.recepty.cz