Grilované kalamáry s mátou a chilli

Grilované kalamáry s mátou a chilli

Ingredience:

  • 1 kg očištěné kalamáry
  • 3 lžíce arašídového oleje
  • 1 hrst máty
  • 1 hrst koriandru
  • 1 ks okurka salátová
  • 2 ks zelená chilli paprička zbavená semínek
  • 2 ks šalotka najemno nakrájené

NA DRESINK:

  • 1 stroužek česneku najemno nasekaný
  • 1 lžíce limetové šťávy
  • 2 lžíce cukru
  • 1 lžíce rybí omáčky

Postup:

Kalamáry nakrájejte na čtyřcentimetrové plátky a osušte je papírovou utěrkou. Rozdrťe česnek se špetkou soli a chilli papričky na pastu. Přidejte limetovou šťávu a cukr a míchejte, až se cukr zcela rozpustí. Poté přijdejte rybí omáčku. Polovinu arašídového oleje rozpalte na grilovací pánvi, přidejte kalamáry a osmažte dvě až tři minuty nejprve z jedné strany, otočte je a smažte ještě asi 30 sekund z druhé, až se zkroutí. Smíchejte s ostatními surovinami, přelijte dresinkem a ihned podávejte.

 

Zdroj: www.recepty.cz