Tagliatelle s lososem

Tagliatelle s lososem

Ingredience:

  • 200g tagliatelle
  • 2 plátky uzeného lososa
  • 150 g čerstvého lososa
  • 62 g másla
  • 2 lžíce smetany
  • Citrón
  • Kopr
  • Sůl a pepř
  • 1 lžíce jiker z lososa

Postup:

Čerstvého lososa nakrájíme na kostky, uzeného na kousky. Dáme si vařit těstoviny ,,al dente”. Kostky lososa povaříme v páře. Mezi tím si připravíme omáčku. Citrónovou šťávu dáme do kastrůlku a na mírnem ohni po částech přidáme máslo, sekaný kopr, smetanu a jikry. Dochutíme solí a pepřem. Přidáme uvařené a slité tagliatelle a promícháme. Podáváme s lososem a sekaným koprem. Jikry z lososa můžete nahradit zeleným hráškem.